Vasek BrozCoach | Trainer | Begeleiding

  Ik geef al vele jaren met plezier les in het onderwijs. Eerst als docent in het (V)MBO praktijk onderwijs, later als docent onderwijskunde aan de Hogeschool Rotterdam. Door mijn 25 jaar ervaring in het onderwijs heb ik een gevarieerde expertise opgebouwd.

  Ik ben opgegroeid in Tsjechië, waar ik een diploma behaald heb als instrumentmaker. Na mijn militaire dienst ben ik in 1978 van Praag naar Rotterdam verhuisd. In Nederland ben ik aan de slag gegaan bij Nedstaal als machinebankwerker.

  Na 2 jaar heb ik besloten mij te richten op het onderwijs. Ik ben les gaan geven op een VMBO school in Rijswijk en gelijktijdig een avondstudie gaan volgen bij de PTH (Pedagogische Technische Hogeschool). Na het afronden van mijn studie bij de PTH ben ik een avondstudie Onderwijskunde gaan volgen aan de universiteit in Leiden.

  Na zeven jaar les gegeven te hebben in het VMBO heb ik de overstap gemaakt naar de PTH als SLB (studie loopbaan begeleider). Na het behalen van mijn diploma werd ik docent vakdidactiek en pedagogiek. Door een fusie van PTH en Fontys, en later een fusie van Fontys met de Hogeschool Rotterdam is deze laatste mijn werkgever.

            “School door middel van spel”

  Door verschillende scholingen heb ik mij verder bekwaamd in pedagogische vaardigheden, coaching, beeldcoaching, en als assessor. Door meer dan 20 jaar ervaring in verschillende vormen van het onderwijs ben ik mij bewust geworden van het essentiële belang van de relatie tussen leraar en leerling. Een van de werken van de beroemde Tsjechische pedagoog J.A.Comenius (die in Nederland zijn tweede thuis gevonden had), heet: “School door middel van spel”. Met deze inspiratie zoek ik naar nieuwe leermogelijkheden en pas ik nieuw lesmateriaal toe. Graag werk ik daar aan samen met u verder.