Wij hanteren verschillende vormen van coaching, waarbij we altijd uitgaan van de kracht van de docent. Ons motto: verbeter en pas vooral dat toe waar je al goed in bent. In de coachingsgesprekken komt naar voren waar je sterke kanten liggen en wat er eventueel anders zou kunnen. Een coachingsgesprek is een effectieve manier van zelfreflectie die je zelfkennis vergroot. Je verfrist je zicht op jouw persoonlijke ideeën, overtuigingen en drijfveren, en bent in staat effectiever gedrag te laten zien tijdens en na het coachingstraject.

Hieronder is een overzicht van onze coachingsvormen die wij aanbieden:

Beeldcoaching

Beeldcoaching is de meest krachtige vorm van coaching omdat het de docent een direct beeld geeft van de lesbeleving van docent en student. Doordat er gefilmd wordt vanuit een andere positie, ziet de docent ook andere dingen die vanuit zijn standpunt niet te zien zijn. Vanuit de beelden wordt over hetzelfde gesproken. Dit kan bij coaching zonder camera soms een probleem zijn. Beeldcoaching heeft tot doel dat de docent van onbewust bekwaam/onbekwaam naar bewust bekwaam gaat en zich hiermee professionaliseert.

Wat zeggen docenten over Inspiratief

  • Beeldcoaching heeft me inzicht gegeven in mijn gedrag voor een groep. Dit was het startpunt voor een zeer krachtig leertraject.

    Robert Docent Hogeschool Rotterdam

Individuele begeleiding

(pedagogisch en didactisch handelen)
Individuele begeleiding kan op verschillende vlakken. Heb je vragen omtrent het lesgeven? Heb je pedagogisch, didactisch of persoonlijke vragen? Zou je je lesmateriaal willen veranderen of uitdagender maken? Ben je bezig met een studie en kun je hulp gebruiken? Wij kunnen je wellicht helpen!

Intervisie

Intervisie is ontstaan in de wachtkamer van een praktijk. De wachtenden bespraken met elkaar hun ervaringen en problemen. In de intervisie die wij aanbieden gaat het om begeleide bijeenkomsten. De begeleider zorgt ervoor dat de intervisie wordt ingezet zoals deze bedoeld is. Het doel is dat er uiteindelijk een onbegeleide intervisie gehouden kan worden.
Er wordt gewerkt met werkelijk materiaal van de deelnemers zelf. Met de hierop volgende feedback van de deelnemers kan de docent aan de slag. Door elkaar feedback te geven, staan docenten voor elkaar open en maken gebruik van elkaars deskundigheid.

Supervisie (voor docenten & teamleiders)

Met supervisie krijg je echt op je eigen handelen. Je leert hoe je door je eigen gedrag, streven en voorkeur niet je dagelijkse handelingen laat beïnvloeden. Met behulp van een begeleider (supervisor) leer je te reflecteren op je handelen. De supervisant brengt bij elke bijeenkomst in waar over hij of zij het wil hebben. De bijeenkomsten worden vastgelegd in een reflectieverslag. Hier wordt aan het begin van iedere bijeenkomst mee gestart.

Coaching voor overbelaste docenten
Kost het docentschap je meer energie dan dat het je geeft? Voel je je overbelast? Ook hierbij kunnen we je helpen. Je wordt intensief 1 op 1 begeleid. Doel daarbij is dat jij weer energie krijgt om goed te functioneren. Daarbij wordt ook gekeken naar de oorzaken en hoe deze in de toekomst te voorkomen.

Partner

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Beeldcoachen. Het enige erkende Beeldcoaching opleidingsinstituut van Nederland.