Sommige docenten zijn zo actief tijdens les dat het zweet vaak letterlijk op de rug staat. Terwijl juist het tegenovergestelde de bedoeling is. Hoe kun je de activiteit bij je student leggen, zonder dat de kracht van de les verloren gaat? Het blijkt dat de student veel beter leert door te onderzoeken. We onthouden 10% van wat we horen, terwijl we 70% onthouden van wat we ervaren en 90% van wat we aan anderen uitleggen.

De keuze van de juiste werkvorm motiveert en inspireert studenten. Didactische werkvormen zorgen voor de juiste overdracht van kennis, inzicht en vaardigheden. Een les wordt (inter)actief en boeiend als studenten een eigen inbreng kunnen leveren. Bijvoorbeeld door hun eigen ervaringen te delen, problemen op te lossen en te discussiëren. Op deze manier kunnen we het talent van studenten ontwikkelen.

Hoe kun je functioneel lui zijn als docent? Hoe kies je de juiste werkvormen? Wat zijn de randvoorwaarden om werkvormen in te zetten? Hoe zorg je dat werkvormen goed en effectief verlopen?

Het verschil tussen lezen over stieren en in de arena staan.

Programma

Resultaat

Aan het eind van de workshop:

  • Ken je diverse type en soorten werkvormen
  • Ben je in staat de juiste werkvorm(en) te koppelen aan de doelen die je wilt behalen
  • Weet je welke werkvormen je gaat gebruiken om jouw onderwijs uitdagend te maken
  • Ontdek je welke werkvormen passend zijn voor jouw onderwijs (wanneer haal je de meeste leerwinst op een inspirerende manier)
  • Weet je welke randvoorwaarden aanwezig moeten zijn
  • Kun je een effectieve instructie geven

 

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor docenten die werkvormen op een effectieve manier willen inzetten, nieuwe werkvormen willen ontdekken en actievere studenten willen begeleiden.

 

Beginniveau

Geen vereiste.

 

Praktisch

Deze workshop kan ook incompany gegeven worden.
De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en het stellen van vragen.

Data

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Incompany

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een incompany workshop? Neem dan contact met ons op.

Investering

Investering

Incompany: € 650,- per workshop/dagdeel/op maat gemaakt.

Advies

Heb je vragen over wat je precies kunt verwachten? Wil je advies over welke workshop het beste bij je wensen past? Of heb je praktische vragen?

Neem hier contact met ons op.

Ervaringen
Empty tab. Edit page to add content here.

Waarom kiezen voor Buro Inspiratief?

  • Persoonlijk en praktijkgericht
  • Altijd compacte groepen
  • Jouw leerdoelen staan centraal

Jouw trainer

Jouw trainer

Liever een incompany workshop?

Wij verzorgen ook incompany workshops op maat. Laat uw gegevens achter dan nemen we contact met u op om de details te bespreken.