Je zit er niet op te wachten, maar conflicten zitten nu eenmaal in een klein hoekje. En dan wordt samenwerken en resultaat behalen een moeizame klus. Maar conflicten leveren ook energie op, vooral als je ze op een constructieve manier weet op te lossen. Bijt je je vast of loop je liever een blokje om? Ontdek in de workshop Conflicten jouw stijl van conflicthantering.

We oefenen conflicthantering en passen daarbij de theorie van Leary praktisch toe. Leary liet zien hoe communicatief gedrag een bepaald, vaak voorspelbaar antwoord oproept. Met de Roos van Leary krijgt je inzicht in jouw eigen gedrag en dat van jouw gesprekspartner.

Bij deze workshop krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en dat van jouw gesprekspartner. We zoomen in op conflictbronnen en het oplossen van conflicten. Jouw eigen gedrag in conflictsituaties staat daarbij centraal. Je ziet hoe jouw gedrag dat van de ander versterkt en omgekeerd. In de workshop leert je andere gedragsopties in te zetten, afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Met de Roos van Leary bent je als het ware in staat om jouw gedrag beter te sturen.

Kracht zit ‘m in verschillen, niet in overeenkomsten. Stephen R. Covey

Programma

Resultaat 

aan het eind van de workshop:

  • Ben je bewust van de voor- en nadelen van je eigen stijl van conflicthantering
  • Weet je op welke manieren een conflict ontstaat
  • Kent de verschillende oplossingsstrategiëen
  • Daarnaast heb je geleerd hoe in jou conflictsituatie beter om te gaan met je eigen emoties en die van de ander

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor docenten die escalatie willen voorkomen en die effectief op verschillende conflict willen reageren.

Beginniveau

Geen vereiste.

Praktisch

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en het stellen van vragen.

Data

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Incompany

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een incompany workshop? Neem dan contact met ons op.

Investering

Investering

Incompany: € 650,- per workshop/dagdeel/op maat gemaakt.

Advies

Heb je vragen over wat je precies kunt verwachten? Wil je advies over welke workshop het beste bij je wensen past? Of heb je praktische vragen?

Neem hier contact met ons op.

Ervaringen
Empty tab. Edit page to add content here.

Waarom kiezen voor Buro Inspiratief?

  • Persoonlijk en praktijkgericht
  • Altijd compacte groepen
  • Jouw leerdoelen staan centraal

Jouw trainer

Jouw trainer

Liever een incompany workshop?

Wij verzorgen ook incompany workshops op maat. Laat uw gegevens achter dan nemen we contact met u op om de details te bespreken.